Aluminium is de toekomst:
Gemak, kwaliteit, duurzaamheid

Danpak: 'Aluminium is de toekomst: Gemak, kwaliteit, duurzaamheid'

Promotioneel

Danpak International is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van aluminium verpakkingsmaterialen. Het resultaat hiervan is een breed scala aan bakjes, schalen en vormen voor verschillende toepassingsmogelijkheden. Van afhaalmenu’s tot bakkerijproducten. Vanuit onze opslag- en productielocatie kunnen we met een enthousiast team medewerkers snel en adequaat inspelen op vrijwel iedere opdracht en ordergrootte. Dat doen we met volledig geautomatiseerde productielijnen, waarvan de verschillende modules onderling uitwisselbaar zijn. Snel omschakelen van de ene naar de andere schaal is voor Danpak dan ook eerder regel dan uitzondering. Het voordeel van deze flexibele productiemethode is dat we behalve in massa, ook in kleinere series kunnen produceren.

Of het nu om een hartige of zoete lekkernij gaat, al onze schalen zijn hiervoor geschikt en kunnen in de vriezer, oven en magnetron. De aluminium schaal is ongevoelig voor temperatuurschommelingen. De materiaaleigenschappen blijven constant in het temperatuurbereik van -20 tot +220 °C. Aluminium tolereert deze temperaturen zonder zijn eigenschappen te verliezen. Ons assortiment varieert van schaaltjes voor cakejes en taarten tot langwerpige schalen, eventueel met deksel, voor het verpakken van meerdere hapjes of bijvoorbeeld wraps, verse vis en gevulde stokbroden.

‘Aluminium is oneindig recyclebaar zonder dat het zijn eigenschappen verliest’

Al jaren is Danpak een BRC-gecertificeerd bedrijf met de hoogste status. Ons totale productie- en verpakkingsproces wordt gedragen door het principe van voedselveiligheid. We weten niet beter, het zit in het DNA van onze werknemers. Het leveren van een voedselveilig product dat ook nog meewerkt aan het tegengaan van verspilling, dat is onze missie.

Klimaatverandering houdt ons allemaal bezig. Beelden van plastic soep, voedselverspilling en tekort aan grondstoffen worden ons regelmatig getoond. Nieuwe voedselverpakkingen worden ontworpen en bestaande verpakkingen zoals kunststof worden in de ban gedaan. Een heel scala aan grondstoffen wordt aangegrepen om verpakkingen te verduurzamen. Wat is nu nog de juiste keuze?

Bauxiet waaruit aluminium gewonnen wordt, is het meest voorkomende metaal op aarde. Dit betekent natuurlijk niet dat deze voorraad dan ook steeds opnieuw moet worden aangebroken. Nergens voor nodig. Aluminium is oneindig recyclebaar zonder dat het zijn eigenschappen verliest. Aluminium beschermt tegen vocht, licht, gassen en bacteriën en biedt een perfecte conservering voor producteigenschappen zoals aroma en smaak. Want daar gaat het om; beschermen wat erin zit. Aluminium is de toekomst. Een aluminium schaaltje is meer dan zomaar een verpakking. Voor ons telt de buitenkant; dat is waar wij sterk in zijn. Voor bijvoorbeeld de banketbakker telt de binnenkant; de delicatesse en presentatie zelf. En uiteindelijk stellen we gezamenlijk de consument tevreden met meer gemak, kwaliteit en duurzaamheid.

‘Hebben we u nieuwsgierig gemaakt, kijk dan op onze website.’