België kreeg zijn verdiende verpakkingsfeest in Mechelen

Eén hal, twee verpakkingsevents, een kleine 200 bedrijven, bijna 4.700 verpakkingsprofessionals en een zeer positieve sfeer zorgden ervoor dat Empack en Packaging Innovations één groot succes zijn geworden. Beide events werden vanwege de verhoogde terreurdreiging verplaatst van Brussels Expo naar de Nekkerhal in Mechelen.

Empack en Packaging Innovations trokken 3.800 bezoekers naar Mechelen De toegewijde en vastberaden verpakkingssector besloot alles in het werk te stellen om in Mechelen het jaarlijkse verpakkingsfeest door te laten gaan. Slechts een handjevol exposanten moest noodgedwongen afhaken.

Een kwart meer bezoekers

Met bijna 3.800 bezoekers hebben maar liefst 25% meer bezoekers Mechelen bezocht. Zo werden de standhouders, organisatie en haar partners bevestigd dat de juiste beslissing was gemaakt en hun flexibiliteit beloond. Bijna 200 exposanten, tal van nieuwe ontwikkelingen en drukbezochte Masterclasses De bezoekers lieten zich trakteren op verpakkingsoplossingen, en -innovaties en letterlijk ook op tal van drankjes en hapjes. Deze werden door exposanten aangeboden op het Food Pack Terrace.

Geslaagde seminars

De sprekers op zowel Empack als de Packaging Innovations Masterclasses hebben zonder problemen hun agenda vrijgemaakt. Sprekers als Rowland Hemming over “The 6 secrets of packaging design!”, Cate Trotter met “Key retail trends” en Martin de Munnik met neurowetenschappelijke inzichten over verpakkingen zorgden voor compleet volle theaters.

Packaging Innovation Awards

Op de eerste dag werd na een spannende strijd de Packaging Innovations Award door zowel publiek als vakjury aan DSColors en Dehaye Plastics toegekend. Zij brachten de Holoptic Paint van DSColors in. Met deze innovatieve verven voor verpakking is maar één laag verf nodig die na een laserbehandeling het effect krijgen van meerdere lagen. Voorheen was dit alleen mogelijk in enkele donkere kleuren. Een grote scala aan mogelijkheden opent zich voor high-value productverpakkingen als cosmetica en parfums.

Empack 2016 een jubileum editie

Na deze intense en onvergetelijke editie viert Empack in 2016 haar 15e verjaardag, een editie om te vieren dus. Enkele feiten: Empack 2016 vindt plaats op 21 & 22 september 2016, samen met de logistieke beurs Logistics & Distribution. Deze combinatie legt de focus op interne logistiek en distributie.