Bierverpakkingen van DS Smith

In 2009 ontdekten Alex, Paul, Sander en Rick – oprichters van Oedipus Brewing in Amsterdam – in verschillende speciaalbier cafés dat bier zoveel meer kan zijn dan eenheidsworst.

Vanaf dat moment was het voor de vier vrienden duidelijk: ze wilden deel uitmaken van de uit Amerika overgewaaide hype die Craft Beer heet en het Nederlandse bierlandschap veranderen.

Het assortiment van Oedipus is inmiddels uitgebreid met bijzondere biervarianten, waaronder Mama, Lekkerbek, ThaiThai, Gaia, Slomo, Offline en Hosanna. De brouwsels hebben een kleurrijke, niet alledaagse uitstraling en​ Oedipus wilde deze onconventionele uitstraling terugzien in de verpakkingen. Naast standaard verpakkingsdozen maakt DS Smith voor Oedipus de zogenaamde sixpacks en de nieuwe dozen voor 24 flesjes. In vier kleuren bedrukt en voorzien van speciale luchtgaten.

Elant Wijtman, marketing manager bij Oedipus: ‘Om nieuwe doelgroepen aan te spreken zijn we nu ook bezig met de ontwikkeling van een bijzondere geschenkverpakking, voorzien van een mooi bierglas. Het drinken van speciaalbier van Oedipus moet een beleving zijn en DS Smith draagt daar met hele speciale bierverpakkingen enorm aan bij.’

www.dssmith.com/oedipus-bier