BOSCH PACKAGING IN DE VERKOOP

De Bosch Group zet haar verpakkingsafdeling in de etalage. De Bosch Packaging Technology divisie past niet langer bij de kernactiviteiten van het moederbedrijf, meent Dr. Stefan Hartung, het bestuurslid van Bosch dat verantwoordelijk is voor de bedrijfssectoren Energie, Bouwtechnologie en Industriële technologie.

‘Met deze beslissing kan Bosch zijn aandacht toespitsen op zaken die van belang zijn voor haar toekomst, zoals de reorganisatie van de Bosch Group en zijn toekomstige digitaliseringsstrategie.’
De verkoop draait  om de farmaceutische en food-afdeling van de Packaging Technology-divisie. De tak van speciale machines van het bedrijf, Robert Bosch Manufacturing Solutions, is een afzonderlijke entiteit en zal deel blijven uitmaken van de Bosch-groep.

‘Zowel Bosch Packaging als Bosch zullen profiteren van deze beslissing. Door een reorganisatie van de verpakkingstak zal die zich flexibeler kunnen aanpassen aan de uiteenlopende behoeften van deze typisch MKB-markt, terwijl Bosch de vrijheid zal hebben om zijn aandacht volledig te richten op de komende diepgaande transformatie van de groep’, zegt Hartung.
De packaging groep heeft momenteel wereldwijd zo’n 6.100 medewerkers in dienst. Het doel is dat alle partners en locaties worden voortgezet door de uiteindelijke koper.