CO2-neutrale schuimisolatie

Synbra Technology is bezig met het afronden van de certificering voor het naar eigen zeggen eerste CO2-neutrale schuimproduct conform PAS 2060.

BioFoam is een biologisch schuim op basis van PLA, dat wordt geproduceerd van duurzame grondstoffen. Sinds 2006 houdt Synbra Technology zich bezig met het ontwerpen, ontwikkelen en patenteren van dit materiaal. Diverse bedrijven binnen de Synbra Group produceren BioFoam al in serie voor onder andere de witgoedsector, de sector voor roomijsverpakkingen en de farmaceutische sector.

Over PLA en BioFoam

BioFoam wordt gemaakt van plantaardige grondstoffen en is daarmee milieuvriendelijk. Na gebruik kan BioFoam worden omgevormd tot een ander schuimproduct of worden verwerkt tot PLA granulaat. Daarnaast is BioFoam biologisch afbreekbaar en de eerste schuimisolatie die het Cradle to CradleCM-certificaat heeft gekregen, en beschikt over een gezondheidscertificaat van EPEA Hamburg. Dit certificaat garandeert dat BioFoam vrij is van kankerverwekkende, mutagene en reprotoxische stoffen (CMR).

CO2-neutraal

Als blaasmiddel wordt alleen CO2 (uit de atmosfeer) gebruikt. Tijdens het verwerkingsproces in de productie worden geen vluchtige organische stoffen (VOS) geëmitteerd, claimt Synbra Technology.

www.biofoam.nl

www.synbra.com

www.synbra-technology.nl