CONSTANTIA’S STRIJD TEGEN VERONTREINIGING

Constantia Flexibles, producent van flexibele verpakkingen, heeft de Global Commitment voor het bestrijden van kunststof vervuiling ondertekend.

De New Plastics Economy Global Commitment wordt geleid door de Ellen MacArthur Foundation in samenwerking met UN Environment.

De officiële onthulling van deze Commitment vond onlangs plaats tijdens de Ocean Conference van de stichting in Bali en is ondertekend door 250 organisaties.

Meer plastic dan vis

Onderzoekers schatten dat sinds de beginjaren ’50 meer dan 8,3 miljard ton kunststof is geproduceerd. Ongeveer 60% van dat plastic eindigde ofwel op de stortplaats of in de natuurlijke omgeving. Als de huidige trends doorzetten, is het mogelijk dat er in 2050 meer kunststof dan vis in de oceaan is.

Maatregelen ter vermindering van plastic vervuiling

Eén van de belangrijkste doelstellingen van de Global Commitment is overstappen van lineair naar circulaire verpakkingsmodellen. Deelnemende bedrijven en organisaties hebben de verplichting om zich te richten op het ontwikkelen van verpakkingsinnovaties die eenvoudig en veilig hergebruik, recycling of compostering garanderen. Om die reden heeft Constantia Flexibles onlangs toegezegd dat tegen 2025 100% van haar verpakkingen recyclebaar is.

‘Om deze doelen te bereiken, richten we ons op die producten die momenteel in de praktijk al recyclebaar en op schaal zijn. Bovendien versterken wij ontwikkelingsinspanningen gericht op het overwinnen van de uitdagingen van problematische of onnodige niet-recyclebare verpakkingen’, verklaart Thomas Greigeritsch, vice president van Group Sustainability bij Constantia Flexibles.

www.cflex.com