DELIVEROO ZET IN OP MINDER PLASTIC

Deliveroo zet zich in om het gebruik van plastic verpakkingen voor bezorgmaaltijden te verminderen.

De bezorgservice helpt aangesloten restaurants wereldwijd met het aanbieden van duurzame verpakkingen. Dit initiatief introduceert Deliveroo in het kader van Wereldmilieudag. Voor het einde van het jaar wil Deliveroo – actief in 200 steden in 12 landen – dat de restaurants die bij het bedrijf zijn aangesloten, de mogelijkheid hebben om duurzame verpakkingen aan te bieden aan hun klanten.

Milieuvriendelijke rietjes

Om te beginnen worden er 100.000 gratis milieuvriendelijke rietjes verstrekt aan Nederlandse restaurants. Wereldwijd worden 1 miljoen milieuvriendelijke rietjes uitgedeeld. De rietjes zijn biologisch afbreekbaar en moeten restaurants gaan aanmoedigen om meer milieuvriendelijk materiaal uit te proberen en richting duurzame productie te groeien, licht Deliveroo toe.

Milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal

De bezorgservice gaat wereldwijd eveneens betaalbaar, milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal zonder plastic beschikbaar stellen aan de aangesloten restaurants. Nog voor 2019 zullen er biologisch afbreekbare, composteerbare en recyclebare verpakkingen op de markt worden gebracht. Dit is in navolging op het openen van een winkel met duurzame verpakkingen in Londen.

‘Wij zijn vastberaden om bij te dragen aan de vermindering van het gebruik van plastic in de samenleving en willen tastbare veranderingen teeegbrengen’, aldus Mathieu van Lophem, general manager Benelux bij Deliveroo.

www.deliveroo.nl