DS Smith draagt bij aan creëren nieuw Hoombos in Heldergem

DS Smith ondersteunt Natuurpunt in het herstellen van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen: de leverancier van duurzame verpakkingsoplossingen en de vrijwilligersvereniging plantten meer dan 5000 vierkante meter aan bos. Afgelopen zaterdag gaven medewerkers van DS Smith het startsein van de donatie en hebben zij met hun families hun eerste bomen in het Hoombos geplant.

Begin dit jaar heeft Natuurpunt 17 hectare natuurgebied kunnen aankopen aan de Hoomweg. Hier planten zij de komende drie jaar 50.000 extra bomen en struiken. Samen met het bestaande geboortebos en speelbos zal Heldergem daarmee een bos van liefst 22 hectare rijk zijn. Het bos krijgt de passende naam het “Hoombos” en sluit aan op het speelbos. Zo wordt het één groot natuurcomplex, met een corridor voor dieren, om de onder druk staande populaties meer ruimte te bieden. Dit komt de biodiversiteit ten goede.

Bijdrage DS Smith

DS Smith draagt met haar donatie bij aan het planten van 5000 vierkante meter aan bos. Dit project past in de internationale ambitie van de verpakkingsproducent om wereldwijd biodiversiteit te stimuleren en tegen 2025 honderd biodiversiteitsprojecten te steunen of uit te voeren, vanuit de DS Smith Charitable Foundation. Hiervoor werkt het bedrijf nauw samen met lokale partners en organisaties in heel Europa en Noord-Amerika. Projecten die in aanmerking komen voor subsidie zijn onder meer wilde bloemenweiden, gemeenschapstuinen of boomplantprojecten en moeten natuurlijke habitats beschermen en de soortenrijkdom vergroten – zo ook het project van Natuurpunt in Vlaanderen.

Werknemers van de DS Smith plantten dit weekend zelf de bomen.

‘We zijn trots dat we ook hier een bijdrage kunnen leveren aan het herstellen van kwetsbare en bedreigde natuur’, aldus Philip Bautil, Managing Director Benelux bij DS Smith. ‘Duurzaamheid zit verankerd in ons DNA: wij erkennen het belang van herinvestering in de gemeenschappen waar we actief zijn. Door het steunen van dit soort projecten dragen wij graag ons steentje bij aan het noodzakelijk herstel en behoud van biodiversiteit, op lokaal niveau.’