DUURZAME PALLET VAN DPB GENOMINEERD

Woensdag 25 april worden de winnaars bekend gemaakt van de Plastic Recycling Awards tijdens de Internationale Plastics Recycling Show Europe in Amsterdam.

Dranken Pallet Beheer Nederland (DPB), de gezamenlijke palletpool voor Nederlandse bierbrouwers en frisdrankproducenten, is met hun kunststof pallet genomineerd in de categorie Beste verpakkingsproduct van gerecycled plastic. De pallets zijn geproduceerd van 100% gerecyclede kunststoffen en aan het einde van de levenscyclus wordt de pallet opnieuw gerecycled en gebruikt voor nieuwe pallets.

Verduurzamen

Om de ecologische footprint van producten verder te verkleinen, was er de wens vanuit brouwers en frisdrankproducenten om de pallet te verduurzamen. Vanaf 2012 is daarom de houten palletpool volledig vervangen door de DPB plastic pallets van 100% gerecycled kunststof HDPE, geproduceerd door Cabka-IPS.

Minder CO2-uitstoot

De kunststof pallet is met zijn 25 kilogram 15 kilogram lichter dan de voormalige houten pallet. Dit levert voordelen op. Aan de ene kant maakt dit de dagelijkse afhandeling van de pallets gemakkelijker en veiliger voor de productiespecialisten. Anderzijds leidt het lagere gewicht tot een vermindering van de CO2-uitstoot in logistieke centra, magazijnen en tijdens transport, licht DPB toe.

www.drankenpallet.nl