Gebruiksvriendelijke verpakkingen

Gerresheimer is van 23 tot en met 25 mei vertegenwoordigd op FCE Pharma in het Braziliaanse São Paulo.

Tijdens deze beurs presenteert de onderneming in glas en primaire kunststof verpakkingen drie producten die laten zien hoe geprobeerde-en-geteste producten nog beter zijn te produceren. Aldus Gerresheimer.

De Duma Combi is een verpakking met een compartiment voor bijsluiters. Het rechthoekige ontwerp houdt in dat de verpakking kan worden gestapeld en zo ruimte bespaart tijdens transport.

Geschikt voor ouderen en kinderen

De toepassingstool DropAid is vanwege het gebruiksgemak met name geschikt voor ouderen en kinderen. De cirkelvormige opening ondersteunt zonder veel moeite het openen van de verpakking. Door DropAid met behulp van de halfronde inkeping verticaal op de hals van het geopende flesje te klikken, is het flesje stabiel naast het oog te plaatsen voor het toedienen van het juiste aantal druppels.

Het derde product is de Duma-dop. Deze deksel combineert naar eigen zeggen senior-, kindvriendelijke en tamper-evident kenmerken in een enkele sluiting. Een pictogram op de deksel legt het speciale openingsmechanisme uit dat het openen van de verpakking door kinderen (kindveilige functie) verhindert.

www.gerresheimer.com