Inline lekdetectie van verpakkingen

Witt-Gasetechnik, gevestigd in het Duitse Witten, introduceert met de Compact-versie een nieuwe variant van de leak-master Mapmax voor inline lekdetectie van verpakkingen.

Met een snelheid van 14 slagen per minuut maakt de Mapmax Compact het mogelijk de gehele productie van een lijn automatisch te testen. De nieuwe uitvoering is naar eigen zeggen bijna 70 cm korter dan de grotere variant, waardoor het voor veel gebruikers mogelijk is om over te gaan naar een inline lekdetectie.

De Leak-Master Mapmax maakt het mogelijk de kleinste lekkages met CO2 als testgas op een niet-destructieve manier op te sporen. In de testkamer van de machine zorgt een vacuüm ervoor  dat er een drukverschil tussen verpakking en kamer tot stand wordt gebracht. Kleine lekken in de verpakking laten het gas ontsnappen dat zich in de verpakking bevindt en dit wordt door sensoren gedetecteerd. Als er een lek is geconstateerd, kunnen via de potentiaalvrije contacten systemen zoals alarm, sorteerder of een machinestop worden aangestuurd.

www.leak-master.de

www.wittgas.com