Landa’s metallografietechniek naar Altana

De Duitse chemiereus Altana neemt de door Landa ontwikkelde metallografietechniek over. Die zou de kosten voor metalliseren maximaal halveren ten opzichte van warm- en koudfoliën.

De komende tijd zal Landa de ontwikkelactiviteiten voor het op Drupa 2016 gelanceerde metalliseerproces overdragen aan Altana-dochter Actega, die onder andere lijmen, lakken en drukinkten produceert. Actega richt voor de metalliseeractiviteiten een nieuw bedrijf op – Actega Metal Print – dat het proces marktrijp zal maken. Volgens Actega-president Roland Peter heeft ‘Landa’s Metallography-techniek het potentieel om een duurzame, gangbare techniek te worden voor gemetalliseerde toepassingen, als vervanging van folietransfer in toepassingen als etiketten en vouwkarton’.

Klik hier voor een video-impressie van het metalliseerproces.

De overname is geen totale verrassing, omdat Altana in juni 2014 al 100 miljoen euro investeerde in Landa en daarmee een minderheidsbelang verkreeg in de Digital Printing-divisie van het Israëlische bedrijf, die de Metallography- en de Nanography-techniek ontwikkelt.

www.altana.com

www.landanano.com