Mooiste verpakkingen: een gouden ruggengraat

In de serie Countdown top 10 ziet u de, volgens de redactie, mooiste verpakkingen van 2014 die in Verpakken zijn gepubliceerd. En we eindigen met een gouden randje: Spine Vodka.

Nu het jaar bijna op zijn einde loopt, vliegen de terugblikken je om de oren. En ook de redactie van Verpakken laat die kans niet aan zich voorbijgaan. Wij grijpen dit moment aan om eens terug te bladeren in de edities van het afgelopen jaar en te kijken wat wij de mooiste verpakkingen van 2014 vinden.

De ‘Spine Vodka’ is ontworpen door de Duitse designer Johannes Schulz. Met het geïntegreerde skelet in de glazen fles wil hij communiceren dat het om een eerlijk, stoer en puur product gaat. Een eenvoudig ontwerp met een twist, dat moet fascineren en verleiden.
En die laatste twee doet de glazen fles zeker. Doordat er verder geen poespas op de fles te zien is, wordt alle aandacht getrokken door de gouden, subtiele ruggengraat waardoor de premium vodka een chique uitstraling krijgt.
Helaas is de fles maar een conceptontwerp van de ontwerper. Hij is er wel al mee genomineerd voor de 2015 German Design Award.

En daarmee zijn we aan het eind gekomen van de Mooiste Verpakking van 2014, en daarmee ook aan het einde van 2014. Wat vond u van deze door de redactie gekozen reeks? Bent u het eens met onze keuzes, of zijn er verpakkingen die u hier aan toe zou willen voegen? Laat het ons weten in een reactie.