SK DOET SINGLE-USE PLASTIC IN DE BAN

Een samenwerking tussen Smurfit Kappa en een Belgische brouwer van speciaalbier heeft geresulteerd in een duurzaam verpakkingsconcept dat het gebruik van krimpfolie overbodig maakt.

Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck in België wilde een volledig circulaire supply chain opzetten en bracht daarom een aantal wijzigingen in hun reguliere productieproces aan. Belangrijke veranderingen waren het gebruik van recyclebare blikken in plaats van flesjes, het toevoegen van een meer toekomstbestendige verpakkingsoplossing en het verwijderen van plastic.

Papieren oplossing

Smurfit Kappa adviseerde een 100% recyclebare, op papier gebaseerde oplossing die krimpfolie overbodig maakte. De nieuwe verpakking heeft een geïntegreerde handgreep waarmee consumentgemak wordt gerealiseerd, aldus Smurfit Kappa.

De verpakking draagt bij aan het verminderen van verpakkingsafval. Doordat de doorgaans plastic handgreep nu ook van karton is, vereenvoudigt dit het recyclen voor de consument. Daarnaast is het recyclingpercentage van papier en karton in de Benelux aanzienlijk hoger dan dat van plastic.

www.smurfitkappa.nl

www.vanhonsebrouck.be

Smurfit Kappa: Can line Vanhonsebrouck
Smurfit Kappa: packaging Filou
Smurfit Kappa: packaging Kasteel Rouge