‘Spaar tijd en geld door verpakkingsproces te automatiseren’

Sarco Packaging zal op Empack Mechelen 2023 producenten in de voedings- en verpakkingsindustrie kennis laten maken met de verschillende merken machines en de voordelen die automatisering van het verpakkingsproces met zich meebrengen.

‘Nog los van de kosten, hebben producenten grote moeite om voldoende personeel te vinden. Als je dan je verpakkingsproces kunt automatiseren, scheelt dat tijd én geld’, aldus het verpakkingsbedrijf. Op de beursvloer zal Sarco een kleine selectie uit het aanbod demonstreren.

Multihead weger

De Manter M10i D is een veelzijdige lineaire multihead weger met 10 doseer- en weegschalen, geschikt voor een groot aantal producten, onder andere door de geringe valhoogte. De weger is best geschikt voor hoge snelheden en kleine verpakkingen tot 5 kilogram. De machine is goed reinigbaar, doordat zij volledig uit RVS bestaat en de buckets individueel afneembaar zijn. De TECO FT4 is een automatische vormmachine, die zowel golf- als massiefkartonnen punnets kan vormen en lijmen. De mechanische bewegingen garanderen een nauwkeurige en betrouwbare werking van het dubbele vormkopsysteem, waardoor een hoge productiviteit en flexibiliteit mogelijk is. De FT4 punnetvormer is in staat om, indien gewenst, twee verschillende modellen tegelijkertijd te produceren, op elke vormkop een model. De snelle formaatwissel en het gemak waarmee de aanpassingen plaatsvinden, maken dit een uiterst veelzijdige machine die in de meest uiteenlopende sectoren kan worden ingezet.

Empack stand E.51