TOTAALOPLOSSING VAN HEAT & CONTROL EN ISHIDA

Ishida en Heat & Control hebben 28 juni bij een open huis event bij Ishida in Birmingham officieel hun partnerschap bekend gemaakt.

Beide partijen werkten al samen, maar vormen nu een one-stop oplossing op het gebied van de verwerking van het ruwe product tot en met de verzendklare verpakking van snacks zoals chips, patat, noten, pitten en popcorn. Deze geïntegreerde oplossing betekent dat snackproducenten bij al hun vragen en kwesties rondom het gehele verwerkings- en verpakkingsproces bij één aanspreekpartner terecht kunnen. Datzelfde geldt voor alle financiële en administratieve zaken rondom aankoop en onderhoud van hun productielijnen.
Beide partijen dekken volledige processen af. Heat & Control is gespecialiseerd in de verwerking (bijvoorbeeld het snijden van aardappelen) en het eventuele inkruiden van het ruwe product, Ishida in het gelijktijdig wegen van batches en het verpakken.

De nieuwste machineconfiguraties van Ishida en Heat & Control rondom snackproducten bevatten allerlei datamanagement tools. Die stellen producenten in staat om allerlei gegevens  van het verwerkings- en verpakkingsproces op te werken tot toepasbare managementinformatie. Vervolgens kunnen snackproducenten  sturen op parameters als de productiviteit, de efficiency en – steeds belangrijker – het energieverbruik. Ook in de voedingsindustrie wordt Big Data namelijk de factor die binnen nu en tien jaar de winnende bedrijven van de verliezers zal gaan scheiden, zo verwacht Ishida.

www.ishidaeurope.nl