Ultrapak demonstreert technologische verpakkingsmachines

Ultrapak toont op Empack technologisch hoogwaardige verpakkingsmachines en systemen voor de voedingsindustrie. De leverancier van food verpakkingslijnen uit Nijkerk, Nederland, is op 27 en 28 oktober in Mechelen te bezoeken op stand C.079.

Ultrapak brengt onder meer een traysealer van Sealpac, en een metaaldetector en checkweger van Pulsotronic onder de aandacht. Met de nieuwe Ultravac bandvacuümmachine en het Vision systeem van Pulsotronic kan naar eigen zeggen elk aspect van een product of verpakking worden gecheckt. Verder worden de nieuwste verpakkingsconcepten gepresenteerd, waaronder FlatMap voor het verpakken van producten in plakken, bijvoorbeeld kaas, vlees en vis.

Pulsotronic metaaldetectoren

Ultrapak toont o.a. metaaldetectoren van Pulsotronic.

Op de stand wordt een volledig automatische, servo-aangedreven Sealpac schalensluitmachine, geschikt voor alle soorten innovatieve verpakkingen voor de voedingsindustrie, gedemonstreerd. Het bedrijf toont ook één van de nieuwste dieptrekmachines, geschikt voor voedings- en niet-voedingstoepassingen, gebaseerd op de revolutionaire FIBI-buffer, een volledig composteerbaar verpakkingsmateriaal. Ook te zien zijn de metaaldetectoren, controlewegers en add-to-line-systemen van de Duitse producent Pulsotronic. Metaaldetectoren van Pulsotronic zijn combineerbaar met een controleweger, voorzien van pusher of klapband-uitwerpsystemen.