VERPAKKINGEN SLUITEN MET GELUID

Machinebouwer Beumer introduceert voor haar Fillpac R-vulsysteem een ultrasoon afdichtingsapparaat. De afgevulde verpakkingen krijgen volgens de machinebouwer hiermee een betere afdichting en mooier uiterlijk.

Het Fillpac R systeem vult bulk producten, zoals bouwmaterialen en industriële poeders af in verschillende zakformaten en -typen, zoals klepbodemzakken en vlakke klepzakken. Om een mooiere lasnaad te krijgen introduceert Beumer een ultrasone afdichting. Ultrasoon lassen is een lastechniek waarbij voorwerpen aan elkaar worden gelast door middel van hoogfrequente geluidstrillingen. Voordelen hiervan zijn onder meer: zeer snel (milliseconden), zeker en milieuvriendelijk, geen thermische beschadiging van het verpakkingsmateriaal en laag energieverbruik.
Vóór het vullen wordt de opblaasbare zak die op de speciale vulopening is gemonteerd, opgeblazen, waardoor het ontsnappen van materiaal wordt voorkomen. Als de zak vol is, wordt deze automatisch van de vulmond getrokken en met ultrasoon geluid afgesloten.
De ultrasone afdichting zorgt voor een schone en goede afdichting waarbij geen materiaal wordt gemorst of verontreinigd tijdens transport.

www.beumergroup.com