Verpakkingsoplossingen voor verse producten

Weber Verpackungen, gevestigd in het Duitse Wickede, toonde op interpack – 4 tot en met 10 mei in Düsseldorf – diverse verpakkingsconcepten.

De verpakkingsfabrikant bracht de Loc Bag, Bloom Guard en Snack Bag onder de aandacht. De Loc Bag bestaat uit film en FSC gecertificeerd papier en is ontwikkeld voor onder andere verse vleeswaren, kaas, vlees, bake-off en/of pizza. Het werkt eenvoudig: de inhoud in de verpakking schuiven, flap omvouwen en de verpakking is dicht. Na opening is de verpakking hersluitbaar door middel van een aangebrachte lijmstrip. Doordat de inhoud in het zakje de folie strak trekt, komt de folie niet in contact met de inhoud, wat geen verlies van producten tot gevolg heeft.

Plantverpakking

Bloom Guard is ook een nieuw verpakkingsconcept. De trapezium verpakking met perforatie is bestemd voor planten en verse kruiden en bestaat volledig uit papier of gecombineerd met een transparante folie. De transparante folie zorgt ervoor dat het product goed te zien is en de pull-tab maakt dat de plant en/of bloemen eenvoudig uit de verpakking te halen zijn. World Packaging Organisation (WPO) heeft dit concept tijdens interpack beloond met een WorldStar award.

De derde verpakkingsoplossing is de Snack Bag, bestemd voor on-the-go producten. Deze verpakking bestaat eveneens geheel uit papier of een combinatie van papier en folie. De inhoud is eenvoudig in de zak te plaatsen, de zak omvouwen, bovenkant losscheuren en het product kan worden genuttigd. Een variant is de Snack Bag Thermo voor warme producten. De verpakking is van tevoren te verwarmen en de inhoud blijft geruime tijd op temperatuur.

www.die-tuetenmacher.de