All4Pack Emballage 2024: ‘Innovation never stops’

All4Pack Emballage 2024: ‘Innovation never stops’

‘ALL4PACK EMBALLAGE PARIS, de vakbeurs die van 4 t/m 7 november 2024 in Parijs zal plaatsvinden, belooft het internationale benchmark evenement te worden voor alle spelers in de verpakkingssector’, maakt de organisatie bekend. ‘Dit must-visit evenement stelt duurzaamheid centraal en profileert zich als de showcase voor innovaties op het gebied van duurzaamheid, performance en profitability.’

De verpakkingssector speelt een centrale rol op het gebied van circulariteit en het CO2-vrij maken van de industrie. Vandaag de dag moet de sector het hoofd bieden aan een reeks uitdagingen op het gebied van milieu, economie, logistiek en natuurlijk regelgeving, met de Franse AGEC en Climate & Resilience Acts in Frankrijk en het voorstel voor een verordening betreffende verpakking en verpakkingsafval (PPWR) die momenteel wordt besproken in het Europees Parlement.

All4Pack 1

Toonaangevende bedrijven

De 2024-editie van ALL4PACK EMBALLAGE PARIS onderscheidt zich opnieuw als een plek voor het bedrijfsleven, met de organisatie van business meetings tussen bezoekers en exposanten, evenals bezoeken van delegaties van internationale topinkopers. Het zal ook een plek zijn voor thought leadership en invloed, en een proeftuin van ideeën en innovatie voor alle spelers en besluitvormers in de verpakkingssector. Om deze doelstellingen te bereiken, heeft de beurs een comité van deskundigen samengesteld dat bestaat uit 14 leden van internationale groepen die toonaangevend zijn in hun respectieve sectoren (Citeo, Coca-Cola france, Fleury-Michon, Groupe Bel, l’Oreal, Lea Nature, Pierre Fabre, Procter & Gamble, Remy Cointreau…) die samenkomen om hun verwachtingen als verpakkingsindustrie te bespreken en de beurs in staat stellen om de praktische zorgen van de sector optimaal te benutten.

Uitgebreid, veelzijdig en internationaal aanbod

Als allround internationale beurs biedt ALL4PACK EMBALLAGE PARIS een volledig productassortiment (Verpakking, Verwerking, Drukwerk, Logistiek) met alle verpakkings- en machineoplossingen voor alle industrieën. Op dit moment is al 70% van de beursoppervlakte geboekt. Er worden 1100 exposanten en merken verwacht, waarvan 50% van buiten Frankrijk. Veel toonaangevende bedrijven hebben hun deelname bevestigd. Ook vermeldenswaard is dat alle verpakkingsindustrieën vertegenwoordigd zijn onder de exposanten en bezoekers van de beurs: voedselverwerking voorop, maar ook kapitaalgoederen, detailhandel en e-commerce, farma/gezondheid, luxegoederen en afhaalmaaltijden.

All4Pack 4

Intuïtieve bezoekersroute

De editie 2024 van ALL4PACK EMBALLAGE PARIS vindt plaats in de hallen 4 en 5 van het expositiecomplex Paris Nord Villepinte en kent een aantal themazones. De beurs verwacht 50.000 vakbezoekers, waarvan 35% internationaal.

Hal 4 brengt exposanten samen die Multi-industriële verwerkings- en vul/verpakkingsmachines aanbieden; markering, codering en verpakkingsdruk; verwerking, etiketten, en zal ook de nieuwe ALL4PACK CIRCULARITY zone herbergen.

Hal 5 brengt de wereld van verwerking, logistiek en verpakking samen, plus het lezingencentrum en het befaamde ALL4PACK Innovations-forum, samen met de media hub en perslounge.

All4Pack 8

Content en oplossingen voor een groenere sector

Gedurende alle dagen van de beurs zullen experts uit de branche hun inzicht en expertise aanbieden in verschillende spreekfora over thema’s die aansluiten bij de vraagstukken van de verpakkingsindustrie.

– De ALL4PACK CIRCULARITY ruimte is een zone gewijd aan circulariteit die innovatieve startups en andere spelers die betrokken zijn bij het transitieproces samenbrengt. ALL4PACK CIRCULARITY richt zich op het verenigen van spelers die zich inzetten voor de kwesties rond ecodesign, recycling, hergebruik en het verkleinen van de ecologische voetafdruk, door innovatieve oplossingen te belichten die gericht zijn op bedrijven die verpakkingen gebruiken. In dit gebied vinden bezoekers het start-up village en een agora voor sprekers van exposanten.

All4Pack 2

– De ALL4PACK Innovations ruimte, dit jaar gezamenlijk ontworpen met de European Brand & Packaging Design Association (EPDA), zal de showcase zijn voor de winnende inzendingen van de 2024 ALL4PACK Innovation Awards. Deze ruimte verkent de nieuwste trends en biedt de mogelijkheid om via de bekroonde exposanten de nieuwe oplossingen te ontdekken in de sectoren die op de beurs te zien zijn. In deze ruimte zullen ook de winnaars van de partnerwedstrijden van de beurs te zien zijn: L’Oscar de l’emballage, NVC De Gouden Noot, SIAL Innovations en Emballé 5.0. Een ander origineel element in deze ruimte is een tentoonstelling van innovatieve verpakkingen die door de EPDA geselecteerd en becommentarieerd zijn.

– Daarnaast zullen de rondleidingen “Pack Innovation Tour” en “Pack Machine Tour” de innovatieve oplossingen onthullen die door deskundigen zijn geselecteerd: ontmoetingen met exposanten, werkende machines, een inleiding tot geavanceerde verpakkingsoplossingen, enz.

– De ALL4PACK Conferentiezone biedt gedurende de vier beursdagen een uitgebreid programma van 27 lezingen en paneldiscussies op topniveau over de grote uitdagingen waarmee de verpakkingsindustrie wordt geconfronteerd: kwesties van milieu-, wetgevende of technologische aard, maar ook van maatschappelijke aard, met nieuwe consumentengewoonten in Frankrijk en daarbuiten.

Alle lezingen en rondetafelgesprekken zijn gratis toegankelijk en er is simultaanvertaling (Frans en Engels).

‘Met ALL4PACK EMBALLAGE PARIS, het grootste internationale vakevenement voor de verpakkingsindustrie in Frankrijk, streven we ernaar om ons te ontwikkelen tot een belangrijke speler die waarde toevoegt aan het gehele verpakkings-ecosysteem. Met de toenemende regelgeving op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen worden bedrijven aangemoedigd om zich meer te richten op de 3 V’s: recycling, hergebruik en afvalvermindering in verpakkingen. Innovatie zal daarom een cruciale rol spelen op deze gebieden,’ aldus Guillaume Schaeffer, directeur van de ALL4PACK EMBALLAGE PARIS.

Over ALL4PACK EMBALLAGE PARIS

De ALL4PACK EMBALLAGE PARIS 2024 zal plaatsvinden van 4 t/m 7 november in Paris Nord Villepinte. Dit internationale vakbeursevenement, dat elke twee jaar wordt gehouden, is een toonaangevend platform binnen het verpakkings- en intralogistieke ecosysteem. All4Pack Emballage brengt de beste besluitvormers uit 11 verschillende industriële sectoren samen, waaronder voeding, schoonheid & hygiëne, consumptiegoederen, kapitaalgoederen, dranken & vloeistoffen, distributie en e-commerce, luxegoederen, farmacie & gezondheid, diensten, transport & logistiek en andere multi-industrieën. De 2022-editie van de beurs telde 1.100 exposanten, waarvan 51% afkomstig was van buiten Frankrijk, en trok 45.000 professionals, waarvan 32% internationaal. Klik hier voor meer informatie.