Alufoil Trophies voor Constantia Flexibles

Constantia Flexibles Group, fabrikant van flexibele verpakkingen en etiketten, heeft vier Alufoil Trophies in ontvangst mogen nemen.

Ieder jaar erkent de European Aluminium Foil Association (EAFA) met een Alufoil Trophy de opmerkelijkste verpakkingsproducten die ofwel zijn gemaakt van aluminiumfolie of aluminiumfolie bevatten als onderdeel van een laminaat, structuur of verpakkingssysteem, of aluminium afsluitingen. Globaal waren er negen winnaars in vijf specifieke categorieën, plus voor de eerste keer een Trophy voor Innovation in Application die ook naar de verpakkingsfabrikant ging.

De bekroonde producten van Constantia Flexibles zijn:

Consumer Convenience: Constantia Unshredded Wrap

Een nieuwe aluminiumfolie wikkel, genaamd Unshredded Wrap, is voorzien van een “elastische” lak die op de folie is aangebracht (binnen- of buitenkant). Omdat het net zo rekbaar is als een elastiek, komt de aluminium wikkel er in z’n geheel af bij bijvoorbeeld chocolade kogels.

Marketing and Design: verpakking in de vorm van een bot
De aluminiumfolie verpakking in de vorm van een hondenbot heeft een sterk schapuiterlijk en een boodschap, volgens de jury. Consumentvriendelijke kenmerken zijn de ergonomische vorm voor eenvoudig openen en het is 100% recyclebaar.

Product Protection: Cakees – klant-en-klare cakes

Het Duitse bedrijf Bäckerei Stiebling wilde een duurzame verpakking voor de bescherming van haar innovatieve cakeproducten Cakees. Constantia Flexibles ontwikkelde een geseald aluminium verpakkingssysteem, met barrière eigenschappen en een schaphoudbaarheid van maximaal één jaar. De jury vond dit de juiste verpakkingsoplossing.

Application Innovation: capsule voor bier smaak dispenser

“Capsule for beer flavor dispenser” is een slim aluminium capsule systeem met vloeibare siroop, speciaal ontworpen voor bier dispenseertechnologie. Het systeem, dat meerdere drankopties van één bierkeg mogelijk maakt, is een gezamenlijke ontwikkeling door InBev en Constantia Flexibles.  De jury oordeelde dat het een sterke all-round innovatieve prestatie reflecteerde. De volledig recyclebare capsule met hoge barrière-eigenschappen voorkomt over de gehele houdbaarheidsdatum de degradatie van gevoelige en geconcentreerde smaken in individuele siropen. Een belangrijke punt van aandacht was de doorprik-prestatie van de aluminiumfolie bovenkant in het nieuwe dispenseersysteem.

www.cflex.com