APPELSIENTJE DUURZAAM VERPAKT MET SIGNATURE

Fruitdrankenfabrikant Riedel stapt voor haar Appelsientje sappen over op twee verschillende bio-based verpakkingen én op een duurzame dop.

Voor Appelsientje is Riedel overgestapt op de SIGNature Pack van SIG. Deze aseptisch verpakking bestaat voornamelijk uit FSC-gecertificeerde karton, ASI-gecertificeerd aluminium en bio-based polymeren. De verpakking biedt bescherming voor producten die gevoelig zijn voor licht en zuurstof, zoals sinaasappelsap en genereert een CO2-uitstootreductie tot maximaal 60% (berekend door het ifeu Instituut).

Tetra Brik

Voor de overige Appelsientje sappen is gekozen voor de nieuwe Tetra Brik Aseptic Edge Bio-Based verpakking, gemaakt van 82% hernieuwbare materialen. Deze verpakking bestaat uit FSC gecertificeerd karton en traceerbaar plant-based plastic dat afkomstig is van suikerriet. Dit materiaal wordt voor de buitenste lagen en de dop gebruikt. De pakken bevatten ook ASI-gecertificeerd aluminium. Dit alles levert een extra verlaging van de milieu-voetafdruk op van 14% en bespaart Appelsientje maar liefst zo’n 120 ton fossiele plastics per jaar.

Duurzame dop

Met het oog op gebruiksgemak introduceert Appelsientje voor haar 1-liter verpakkingen een verbeterde dop, de bio-based WingCap van Tetra Pak, die een stevigere grip biedt waardoor het pak eenvoudig in een handomdraai te openen is.

‘Onze ambitie is om uitsluitend verantwoord beheerde plant-based materialen te gebruiken voor onze verpakkingen. Deze materialen kunnen immers opnieuw groeien en spelen een belangrijke rol in het verminderen van grondstofschaarste en klimaatverandering’, zegt Gilles Tisserand, marketing director Frankrijk & Benelux bij Tetra Pak.

www.riedel.nl