START-UP GOODLESS VERHUURT SMARTCUPS

De plastic afvalberg die achterblijft na een festival of evenement is helaas een vertrouwd beeld. Single-use plastic is echter binnen afzienbare tijd bij wet verboden.

Sander Van Waes wil met zijn start-up Goodless en de door ontwikkelde SmartCups anticiperen op de wetgeving van single-use plastic en op de maatschappelijke evolutie rond duurzaamheid.

Met de start-up Goodless ontwikkelde Van Waes de SmartCup. Dit is een “slimme” beker, geproduceerd van polypropyleen, 100% herbruikbaar en voorzien van een chip. Bij elke betaling van een consumptie wordt de SmartCup gekoppeld aan de persoonlijke account van de gebruiker door middel van het plaatsen van de beker op een bijbehorende matje voor het activeren van de geïntegreerde chip. Wanneer de beker leeg is en wordt gedeponeerd in een zogenaamde collector ofwel SmartBin, krijgt de consument automatisch het tegoed teruggestort.

Inzamelingssysteem SmartCups

Het inzamelingssysteem is eveneens bedacht en ontwikkeld door Van Waes. Hij heeft patent genomen op zijn zelfontwikkelde software en verzamelbakken (bins), waardoor het systeem naar eigen zeggen uniek is in Europa. Aldus Van Waes.

Start-up Goodless hires "smart" cups
Start-up Goodless hires "smart" cups
Start-up Goodless hires "smart" cups