PET360 BEKER WINT GERMAN DESIGN AWARD

Bordex Packaging heeft met haar PET360 drinkbekers en shakers de German Design Awards 2019 gewonnen in de categorie Excellent Communications Design.

Uit ruim 5.400 inzendingen heeft een panel van experts de beste communicatie- en productdesigns uit binnen- en buitenland gekozen. De circulaire PET360® beker overtuigde deze jury in de categorie Packaging en beloont Bordex met de ‘Winner’ Award. De jury noemt het een spannend product dat op verschillende manieren kan worden gebruikt, maar bovenal helpt het kunststofafval te verminderen, zonder daarbij de voordelen van kunststof op te offeren.

PET360® zijn circulaire drinkbekers glazen, geproduceerd uit 100% post-consumer PET-afval. Er wordt geen korrel nieuw (virgin) PET aan toegevoegd, terwijl de grondstof z’n waarde niet verliest. Het gesloten 360°-ecosysteem erachter (The One Project) zorgt dat de gebruikte bekers in zes traceerbare processtappen (verzamelen, persen, reinigen, vlokken, PET360®-korrels én productie) worden getransformeerd naar grondstof voor nieuwe bekers. Een ‘closed loup’ systeem met 0 procent afval.

www.bordexpackaging.nl