TETRA PAK INDEX 2018: SLIMME VERPAKKINGEN

Slimme verpakkingstechnologieën op basis van unieke digitale codes creëren de komende jaren nieuwe mogelijkheden voor online en offline verkoop van voeding en dranken.

Met behulp van deze technologieën wordt een enorme hoeveelheid data beschikbaar voor zowel de consumenten, producenten als retailers. Zo blijkt uit de jaarlijkse Tetra Pak Index.

Online voedingswinkels kennen een sterke groei, terwijl traditionele winkels zichzelf opnieuw uitvinden. Beide versmelten tot een omnichannel waar consumenten verwachten alles te kunnen kopen wat ze willen, wanneer, waar en hoe ze dat willen, met name dankzij hun smartphones. ‘Verpakkingen zullen een belangrijke factor zijn om in te spelen op de trends waaraan online voedingswinkels hun groei te danken hebben’, zegt Tetra Pak.

De Tetra Pak Index 2018 belicht de vier belangrijkste trends in online winkelen: gemak, duurzaamheid, personalisatie en originaliteit, technologie en performantie.

De rol van slimme verpakkingen

Slimme verpakkingstechnologieën op basis van unieke digitale codes maken het mogelijk om elke productverpakking van een unieke identificatiecode te voorzien. Deze codes kunnen worden gelezen door een data-digitaliseringsapparaat of door een gewone smartphone. Daardoor zal een grote hoeveelheid informatie beschikbaar worden, en veel mogelijkheden creëren voor consumenten, producenten en retailers.

De Tetra Pak Index 2018 is hier te downloaden.

www.tetrapak.com