PARTNERSHIP TETRA PAK EN VEOLIA

Tetra Pak kondigt een samenwerking aan met Veolia, een bedrijf gespecialiseerd in resource management, om tegen 2025 alle componenten van gebruikte drankkartons die binnen de Europese Unie worden ingezameld, te recyclen.

Een drankkarton bestaat gemiddeld uit ongeveer 75% karton, 20% kunststof en 5% aluminiumfolie. De vezels die bij het recyclen worden teruggewonnen, kunnen worden omgezet in papierpulp voor de productie van industriële en consumentenproducten. Voor de mix van teruggewonnen polymeren en aluminium (PolyAl) zijn er momenteel heel wat minder markttoepassingen, stelt Tetra Pak.

Globale waarde

De nieuwe partnership houdt in dat de teruggewonnen PolyAl door gespecialiseerde recyclefabrieken worden verwerkt en omgezet in grondstoffen voor toepassingen in de kunststofindustrie. De globale waarde van gebruikte drankkartons zal naar verwachting verdubbelen, waardoor de waardeketen voor het inzamelen en recyclen van drankkartons efficiënter en rendabeler zal worden.

Deze krachtenbundeling tussen beide bedrijven start in de Europese Unie en zal later worden uitgebreid naar meer markten wereldwijd.

www.tetrapak.com

www.veolia.com