ARDAGH EN EXAL STARTEN JOINT VENTURE TRIVIUM

De Ardagh Group heeft 57% van de aandelen van haar Food & Speciality onderdeel verkocht aan Ontario Teachers’ Pension Plan (OTPP). Deze Canadese investeerder bezat al de aluminium verpakkingsproducent Exal uit Ontario en voegt deze nu samen met Ardagh’s Food & Speciality. De twee gaan verder onder de naam Trivium Packaging.

De Ardagh Group (omzet 6,7 miljard dollar) bestaat uit een glas en metaal tak. De metaal tak is op te splitsten in de twee Beverage en Food & Specialitly onderdelen. Beverage heeft  onder andere een fabriek in Oss en Food & Specialty heeft een productielocatie in Deventer.
Het Food & Speciality onderdeel is per 1 november deels verkocht voor 2,5 miljard dollar. Ardagh behoudt een belang van 43 procent in het nieuw opgerichte Trivium Packaging.

Jaaromzet

Trivium Packaging bezit meer dan 60 locaties in 22 landen, heeft circa 8.000 werknemers en een jaaromzet van ongeveer 2,7 miljard dollar. Het hoofdkantoor van Trivium Packaging is gevestigd in Amsterdam, Nederland. Michael Mapes, CEO van Exal, wordt de CEO van Trivium.
De complementaire transactie combineert de aanwezigheid van Food & Specialty in Europa en Noord-Amerika, voornamelijk gericht op stalen verpakkingen van blik, met Exal’s productie van aluminium aerosolverpakkingen in Amerika.