Beko Technologies: ‘Air Quality Audit’

Luchtvervuiling is een risico voor de gezondheid. Samengeperste omgevingslucht, ofwel perslucht, wordt gebruikt voor onder andere het openblazen van verpakkingen, vullen, mengen, sorteren, transporteren en reinigen. De vervuiling van de buitenlucht komt dus in gecomprimeerde vorm op verschillende manieren in contact met het product en is daardoor een risico voor contaminatie.

De BRC8, FSSC & IFS richtlijnen geven aan dat ‘perslucht geen contaminatie mag veroorzaken’ en dat ‘persluchtkwaliteit bewaakt dient te worden’. Om de vertaalslag te maken van de richtlijnen naar harde cijfers, is het uitvoeren van een Air Quality Audit aan te raden, aldus Beko Technologies. Een digitale, online meting meet het stof-, vocht- en oliegehalte in de perslucht. Deze waardes worden in klassen verdeeld volgens ISO8573.1:2010. Met deze gegevens wordt duidelijk gemaakt of de perslucht aan de richtlijnen voor direct of indirect contact voldoet. Hiermee heeft de producent ook bewijs over de kwaliteit voor de auditeur of controleur.

Beko Technologies op Empack

Bezoekers aan Empack die meer willen weten over het meten en voorkomen van contaminatie door perslucht, zijn 27 en 28 oktober welkom op stand B.055 van Beko Technologies tijdens Empack Mechelen.

Empack Mechelen vindt op 27 en 28 oktober plaats in Nekkerhal Brussels-North.

www.beko-technologies.com