SOMIC zet in op duurzaamheid

Na maanden beurs-afwezigheid startte Somic op FachPack in Neurenberg weer met een persoonlijke uitwisseling met klanten. Het team van de Duitse end-of-line verpakkingsmachinefabrikant kwam met een aantal impulsen voor de duurzaamheid van hun verpakkingsmachines.

Voorbeelden daarvan zijn zuinig energieverbruik door middel van een intelligente elektronische besturing. Dit is standaard in het gehele machineportfolio. Ergonomie wordt ook beschouwd als een fundamenteel ontwerpkenmerk. Een rustige werkhouding is gegarandeerd, zowel bij het bedienen van de machines als bij het wisselen van formaten, claimt de onderneming.

SOMIC: ‘Duurzaamheid staat centraal’

‘Met onze presentatie hebben we het onderwerp duurzaamheid voor het eerst onder de aandacht gebracht en onze strategie werd volledig bevestigd door onze klanten uit de food-, petfood- en non-foodsector. Uit alle discussies bleek dat een hoge machinebetrouwbaarheid in combinatie met beheersbare bedrijfskosten een absoluut criterium is voor succes’, legt Ralf Jaeckel, Sales Director voor Europa, uit.

Een speciaal criterium voor klanten is dat de bedrijfskosten van SOMIC-machines doorgaans minder dan 1% van de aanschafkosten bedragen.

End-of-line verpakkingsmachine van SOMIC.

‘Met deze betrouwbaarheid en eco-efficiëntie scoren we punten in de markt – en natuurlijk dragen we op onze beurt bij aan duurzaamheid in de productielocaties van onze klanten, besluit Jaeckel.’