BIERKRAT VAN KUNSTSTOF AFVAL

Bierbrouwer Grolsch introduceert een nieuw krat voor haar pilsmerk Kornuit. Het krat lijkt op het eerste oog niet echt bijzonder, maar vanuit duurzaamheid is deze uniek, omdat het volledig is geproduceerd van plastic consumentenafval.

Grolsch brengt hiermee naar eigen zeggen als eerste ter wereld een krat op de markt vervaardigd van 100% gerecycled consumenten plastic. Het plastic consumentenafval wordt ingezameld, gesorteerd, gescheiden en vermalen. De lichte kunststoffen zoals polypropeen en polyetheen worden gedroogd, verzameld en opnieuw verwerkt tot kunststof. Het kunststof dat hieruit ontstaat, is ongekend sterk. En juist dit kunststof is gebruikt voor het Kornuit krat. Het krat voldoet aan alle benodigde specificaties en is door Grolsch gerealiseerd in samenwerking met DS Smith Plastics, de leverancier van het krat.

Jaap Sühre, marketing manager Kornuit: ‘Samen met DS Smith Plastics hebben we gekeken hoe we dit krat zo duurzaam mogelijk konden produceren. En het resultaat mag er zijn. Het Kornuit krat is genomineerd voor de Plastics Recycling Awards Europe 2018, in de categorie Best Recycled Plastic Packaging Product. Op 25 april worden de winnaars van deze awards bekendgemaakt. We zijn benieuwd.’

www.dssmith.com/nl/packaging/