RECYCLING KUNSTSTOF ZAKJES MOET EENVOUDIGER

Plastic zakjes kunnen, na wegwerp koffiekopjes en kunststof flessen, het volgende doel zijn in het verminderen van afval vanwege het moeilijk recyclen van deze verpakkingen, verklaart GlobalData, een bedrijf in data en analyse.

Zakverpakkingen zijn in de spotlight komen te staan als gevolg van de verwarring over het gebruik van het aanwezige Green Dot-symbool. Dit symbool toont aan dat de leverancier een financiële bijdrage heeft geleverd omtrent het recyclen van deze verpakkingsmaterialen. Maar veel mensen geloven dat het betekent dat deze verpakkingen kunnen worden gerecycled in huishoudelijke recyclingsystemen. In feite eindigen zakken die op deze manier worden verwerkt op de vuilverbranding of -stort.

Recycling

Zakken hebben echter enkele milieuvoordelen. Ze gebruiken minder natuurlijke hulpbronnen dan veel andere soorten verpakkingen – zowel in grondstoffen als in het productieproces – terwijl hun lichte gewicht qua transport minder uitstoot van broeikasgassen produceert.

Het vergt een gezamenlijke inspanning van de voedingsmiddelen- en drankenfabrikanten, verpakkingsleveranciers en lokale overheden om hun middelen te bundelen en zo het recyclen van zakken gemakkelijker te maken.

www.globaldata.com