CLARIANT ONTWIKKELT NIEUWE VERPAKKINGSKLEUR

Clariant Masterbatches heeft een nieuwe chroomkleur ontwikkeld. De kleur is met name geschikt voor PET-verpakkingen (polyethyleentereftalaat) en is licht doorschijnend, waardoor het nieuwe mogelijkheden biedt voor ontwerpers en fabrikanten van onder andere flessen en verpakkingen.

De nieuwe kleur van Clariant is sterk genoeg om licht verkleurde kunststoffen, zoals post-consumer recycled (PCR) PET, te compenseren, aldus het Zwitserse chemiebedrijf.

Clariant ColorWorks

De nieuwe kleurmasterbatches zijn ontwikkeld in de ontwerp- en technologiecentra van Clariant ColorWorks.

Het glimmende chroomeffect ontstaat door de verdeling van de verschillende pigmentdeeltjes en de manier waarop deze in de masterbatch zijn verwerkt. Het reflectievermogen is naar eigen zeggen hoger dan bij meer traditionele zilver- of chroomkleuren.

Voordelen chroomeffect

‘Het chroomeffect heeft nog meer voordelen’, licht Stephanie Dycha, manager van ColorWorks centrum in West Chicago, toe. ‘Bijvoorbeeld de manier waarop de kleur reageert op laserstraling. In tegenstelling tot bij andere kleuren die grijs of zwart worden onder laserstraling en een fysieke, voelbare afdruk op het oppervlak achterlaten, verdwijnt het chroompigment en blijft alleen het natuurlijke transparante polymeer achter.’

Kleuren en effecten

De nieuwe liquid-look chroommasterbatch van Clariant is een nieuw initiatief van ColorWorks. ‘Het is gericht op de ontwikkeling van unieke kleuren en effecten met esthetische eigenschappen die in het algemeen niet in kunststoffen voorkomen’, aldus Dycha.

Clariant introduceert nieuwe metallic-look voor premium verpakkingen