COCA-COLA FLES VAN PLASTIC UIT ZEE

Coca-Cola presenteerde haar allereerste prototype fles ooit, gemaakt met ingezameld en gerecycled plastic uit zee. Hiermee wil het bedrijf aantonen dat het in de toekomst mogelijk zal zijn om ook afval uit de zee te hergebruiken in gerecyclede verpakkingen geschikt voor voedingsmiddelen en dranken.

Via een samenwerking tussen Ioniqa TechnologiesIndorama VenturesMares Circulares en the Coca-Cola Company zijn ongeveer 300 prototype flessen gemaakt die 25% gerecycled kunststof bevatten afkomstig van zwerfvuil uit de Middellandse Zee en haar stranden. De flessen zijn ontworpen en ontwikkeld om het transformatiepotentieel van sterk verbeterde recycletechnologieën aan te tonen. Deze technologieën kunnen gebruikt kunststof ook recyclen tot plastic van hoge kwaliteit. Dit plastic kan worden gebruikt voor voedingsmiddelen- of drankverpakkingen, inclusief materiaal dat in het verleden naar verbrandingsovens of stortplaatsen zou zijn gebracht, licht Coca-Cola toe.

Wereld zonder verpakkingsafval

De duurzaamheidsambities voor 2025 van Coca-Cola zijn: voor elk verkocht blikje of fles wordt er één ingezameld, alle verpakkingen zijn 100% recyclebaar en alle verpakkingen bevatten minimaal 50% gerecycled materiaal.

Stappenplan versnellen

De frisdrankenfabrikant heeft verdere doelstellingen aangekondigd om haar stappenplan te versnellen:

  • Stap voor stap alle onnodige of moeilijk te recyclen plastic uit de portfolio te schrappen door verpakkingen lichter te maken en secundaire verpakkingen van plastic te verwijderen.
  • Werken aan 100% gerecyclede of hernieuwbare materialen in alle plastic flessen, waardoor naar eigen zeggen elk jaar meer dan 200.000 ton nieuw plastic wordt uitgespaard.
  • Steun aan goed ontworpen statiegeldsystemen in West-Europa, in landen waar nog geen succesvol alternatief bestaat.
  • Openheid over de ecologische voetafdruk op jaarbasis per verpakkingstype, en rapportage over de prestaties ten opzichte van de gestelde toezeggingen en doelstellingen.

Video: World without Waste

www.coca-cola.com

Coca-Cola: Marine bottle
Coca-Cola: Marine bottle