KRACHTENBUNDELING ROMACO EN HUHTAMAKI

Farmaceutische fabrikant Romaco Siebler en folieproducent Huhtamaki tonen op CPhI Worldwide, een beurs voor de farmaceutische industrie in Frankfurt (5-7 november), een recyclebare stripverpakking voor farmaceutische vaste stoffen.

Romaco en Huhtamaki lanceren naar eigen zeggen de eerste recyclebare eenheidsdosis-verpakkingen voor vaste farmaceutische producten. Een HM1-230 heat-seal machine van Romaco Siebler wordt gebruikt om de Push Packs te produceren. De ondernemingen ontwikkelden de recyclebare Push Packs als een gezamenlijke stap naar duurzamere farmaceutische verpakkingen.

Recycling

De nieuwe verpakking is gemaakt van recyclebare polyolefine laminaat. De structuur van de verpakkingsfolie-strip zorgt ervoor dat het opnieuw kan worden gerecycled. Meer dan 90% van de onderdelen die worden gebruikt om de verpakking te maken, behoren tot dezelfde materiaalklasse (PE en PP). Het resultaat is een primaire verpakkingsrecycling percentage van beter dan 70%.

QuickSeal technologie

De innovatieve folie van Huhtamaki wordt verwerkt in vierzijdig gesealde strips met een doordruk-functie middels de QuickSeal technologie van Siebler. Deze technologie is speciaal door het bedrijf ontwikkeld voor het behandelen van laminaten met een aluminium foliedikte tussen 9 en 25 μm. Dat maakt de Push Packs naar eigen zeggen minder dan de helft van het gewicht van Al/Al blisters.

www.romaco.com

Romaco Siebler: Recyclable Push Packs made from polyolefin laminate