COMBIPACK REDU-CEERT KUNSTSTOF-AANDEEL

In 2004 ontwikkelde het Franse bedrijf Packalim voor een producent van vleesproducten een unieke verpakking. Dit unieke MAP (Modified Atmosphere Packaging) verpakkingsconcept bleef om wat voor reden dan ook lang bewaard voor deze klant.

Sinds kort maakt Packalim deel uit van de P. van de Velde Group in België en wordt de verpakking nu door het bedrijf op de markt geïntroduceerd. Combipack is een samengestelde verpakking en bestaat uit een duplex kartonnen buitenzijde en een dunne film van kunststof die luchtdicht verpakken mogelijk maakt. In vergelijking tot de klassieke MAP verpakkingen is het kunststofaandeel van de verpakking nog maar 20%. Het kunststof is eenvoudig te scheiden van het karton, licht de onderneming toe.

Drie soorten

Er zijn drie varianten van de Combipack.

Classicpack is de basisvorm. De combipack wordt gevuld met salades, maaltijden of vleessnacks en de verpakking wordt met een sealbaar deksel luchtdicht afgesloten.

Nomabox bevat een afgeschermde ruimte om bijvoorbeeld een lepeltje of een andere accessoire mee te leveren.

Doublepack wordt geleverd in de vorm van een zogenaamde hamburgerverpakking. De consument kan de double pack met product en al in de magnetron bereiden. Een zogenaamd suspector plaatje zorgt voor een krokant laagje om het product ondanks de bereiding in de magnetron.

www.pvandeveldegroup.com