CUSTOMIZE JE FRISDRANK

Wie een alcoholvrij drankje in een restaurant wil bestellen, komt meestal uit op de gebruikelijke frisdranken. Een chique alternatief is vaak niet verkrijgbaar.

Kamila en Vincent Sitwell uit de UK bedachten daarom Kolibri, een exclusieve, customized frisdrank die met een speciale doseersluiting op smaak kan worden gebracht.

‘Het idee van op maat gemaakte frisdranken werd geboren op een spa-vakantie met vrienden’, vertelt Kamila. ‘Het was nog te vroeg om aan de alcohol te gaan. Het inspiratieloze menu van de bar bestond uit de bekende frisdranken, zoals cola, sinas en bronwater. Een lekkere, aparte limonade was niet verkrijgbaar.’
Terug van vakantie werkte Kamila het idee verder uit met haar man Vincent Sitwell en ontwikkelden ze onder de merknaam Kolibri een nieuwe frisdranken uit bronwater met hoogwaardige ingrediënten en kruiden. Omdat niet iedereen suiker in zijn drankje wil, bedachten ze een suikerdoseersysteem in de sluiting. ‘Door met de sluiting “Kolibri Drops” toe te voegen, kan je de zoetheid aanpassen, maar ook de complexiteit proeven, met boterachtige karamel en pittige citroentonen’, zegt Kamila.

Injectie
De door BBB Projects ontwikkelde sluiting werkt als een soort injectiespuit. Bij het opendraaien van de dop, komt de dop met de Kolibri Drops van de fles en kan de consument op de knop op de bovenzijde drukken en zelf bepalen hoeveel ‘drops’ hij of zij in de drank wil toevoegen, van 0 tot maximaal 15 ml suikerconcentraat.
Kolibri is recent geïntroduceerd in de UK en verkrijgbaar in bars en restaurant voor rond de 5 pond. En omdat de suiker apart verpakt is, wordt er geen suikertax op geheven.