Digitalisatie en duurzaamheid, dé topics van Empack Mechelen

empack-belgium

Op 27 & 28 oktober 2021 vindt Empack opnieuw plaats in de Nekkerhal te Mechelen. Als enige professionele verpakkingsevent in België, is Empack het event voor iedere packaging enthousiasteling. Met nog ruim 2 maanden te gaan, reserveerden reeds 135 exposanten hun stand op Empack. Hét bewijs dat de sector sterk gelooft in de toegevoegde waarde van elkaar weer face to face te ontmoeten en live business te doen in het najaar.

Empack richt blik op de toekomst

What’s the next big thing in packaging? Op die vraag vindt u tijdens Empack 2021 zeker een antwoord. Empack richt de blik op de toekomst en focust op belangrijke thema’s zoals duurzaamheid en digitale transformatie. Twee dagen lang kunnen meer dan 150 exposanten en 3.200 bezoekers naar hartenlust netwerken, inspiratie opdoen en hun ‘passion for packaging’ delen in een 4.000m² zee van ruimte.

Professioneel kennisprogramma

Geen innovatie zonder knowhow. Daarom biedt Empack een uitgebreid kennisprogramma aan. Tijdens de seminaries en workshops wordt er dieper ingegaan op hot topics in de verpakkingsindustrie zoals duurzaamheid, circulariteit, digitalisatie, packaging design en meer.

Zo is er het programma ‘Groen Verpakken’ i.s.m. Fost Plus en Karine Van Doorsselaer (UAntwerpen), de Pack4Food Roadshow over circulair verpakken met behulp van kunststofverpakkingen, workshops rond succesvol digitaliseren en innoveren in het verpakkingsproces, cases rond data driven packaging design enzovoort.

Drie zones met speciale focus

• Packaging Innovations: een dedicated zone op Empack. De niet-te-missen zone voor brand managers, marketeers, designers.
• Contract Pack Pavilion: ontdek hier de bedrijven die uw verpakkingsproces uit handen kunnen nemen.
• Take Out Corner: de place to be als u op zoek bent naar duurzame en gebruiksvriendelijke verpakkingen voor uw take away maaltijden.

Awards & netwerken

Tot slot vinden er ook twee awarduitreikingen en een netwerkdrink plaats op het einde van de eerste beursdag: de Trends Gazellen in packaging en de allereerste Verpakking & Label Award. De Trends Gazellen Awards huldigen snelgroeiende bedrijven of ‘Gazellen’ in drie verschillende categorieën: kleine, middelgrote en grote ondernemingen.
De Verpakking & Label Award omvat twee categorieën: intelligente verpakkingsmachines en innovatieve verpakkingen en verpakkingsmaterialen. De wedstrijd staat open voor verpakkingsproducenten en -leveranciers, ontwerpbureaus en verpakkende bedrijven.

Het volledige programma vindt u op www.empack.be.