Nieuwe M.T.B.-afzakmachine in Ausloos portfolio

Ausloos heeft M.T.B. ITN-PL-afzakmachine in assortiment.

Ausloos, actief op het gebied van flexibele verpakkingsmachines, heeft een nieuwe M.T.B.-afzakmachine in haar assortiment opgenomen. De nieuwe ITN-PL afzakinstallatie is geschikt voor bedrijven die poeders stofarm willen verpakken in buisfolie en een relatief hoge capaciteit willen draaien.

De nieuwe M.T.B. ITN-PL afzakinstallatie werkt volgens het bottum-up vulsysteem. Dat houdt in dat de buisfolie zak omhoog wordt getrokken en een schroef de zak van onder naar boven vult. De manier van vullen zorgt ervoor dat stofrijke producten, bijvoorbeeld poeders in de voedingssector, stofarm verpakt kunnen worden met als resultaat een hygiënischere omgeving en minder productverlies, informeert de leverancier.

Ausloos: kenmerken M.T.B. afzakinstallatie

Voordat het product in de buisfolie zak terechtkomt, kan een productroerder het product compacteren richting doseerschroef. Het product wordt dan al lichtjes samengedrukt voordat het via verticale schroefdosering in de zak wordt gebracht. De machine is voorzien van een sonde die de koplucht uit de zaak zuigt, alvorens de zak wordt geseald. Een soort labyrintontluchting zorgt dat eventuele restlucht daarna nog uit de zak kan verdwijnen.