Empack Mechelen kan doorgaan op 27-28 oktober

empack-belgium

Op 11 mei is eindelijk het fiat gegeven van het Overlegcomité dat handelsbeurzen kunnen heropenen vanaf 30 juli. Op voorwaarde dat 70% van de meerderjarige bevolking één dosis van het vaccin gekregen heeft, de bezetting op de afdeling intensieve zorg <500 patiënten is en het aantal ziekenhuisopnames “gunstig geëvolueerd is”. De beslissingen uit dit Overlegcomité worden eerstdaags gepubliceerd via een Ministerieel Besluit. Concreet betekent dit dat Empack Mechelen kan doorgaan op 27 & 28 oktober in de Nekkerhal.

Handelsprotocol

Handelsbeurzen vallen zoals vorig jaar onder het handelsprotocol, net zoals horeca en retail. Dit betekent dat er in het najaar 2021 misschien nog een specifiek protocol voor handelsbeurzen van toepassing is, los van andere evenementen zoals culturele events, sportevenementen of festivals. De organisatie van Empack wacht nog op een update van dit protocol vanuit de FOD economie naar aanleiding van de beslissingen die genomen werden in het Overlegcomité van 11 mei.

Kick-off webinar

De organisatie geeft aan er alles aan te doen dat Empack veilig verloopt. Zowel voor exposanten als voor alle bezoekers en alle betrokken partijen. Ze kijken er naar uit om exposanten en bezoekers in oktober weer te ontvangen. In aanloop naar de beurs organiseert Empack een kick-off webinar om alle operationele zaken en eventuele geldende veiligheidsmaatregelen toe te lichten. Exposanten ontvangen hiervoor binnenkort een uitnodiging.

85% kijkt uit naar beursbezoek

Uit bevragingen die de organisatie de afgelopen weken gedaan hebben naar bezoekers van tal van onze najaarsbeurzen, blijkt dat gemiddeld 85% van de bezoekers er naar uitkijkt om weer een beurs te bezoeken, de innovaties uit hun sector “live” te ontdekken en samen met hun collega’s uit de sector te netwerken.