Tethered cap-oplossing door Elopak

Elopak tethered cap

Elopak, leverancier van kartonnen verpakkingen en vulapparatuur voor vloeibaar voedsel, bekend van onder andere Pure-Pak-verpakkingen heeft een nieuwe tethered cap-oplossing aangekondigd. De cap is te bevestigen aan de Pure-Pak-verpakkingen met Pure-TwistFlip-dop.

Duurzame innovatie

De tethered cap is de nieuwste op duurzaamheid gerichte innovatie die is aangekondigd door Elopak. De sluiting blijft bevestigd aan de verpakking, wat helpt om zwerfvuil op zee tegen te gaan. Het is ook de lichtste schroefdop van Elopak tot nu toe, waarbij het gebruik van plastic is verminderd.

Recyclen inclusief dop

Omdat de verpakking kan worden gerecycled inclusief de vastgemaakte dop eraan, biedt het een nieuwe optie voor merken die willen voldoen aan de groeiende vraag van consumenten naar duurzame verpakkingen, zonder afbreuk te doen aan het gebruiksgemak of de productintegriteit.

Verheugd

In een reactie op de aankondiging zei Patrick Verhelst, CMO van Elopak: ‘We zijn verheugd het nieuws te kunnen delen dat onze tethered cap-oplossing nu klaar is. Duurzaamheid is een centrale drijfveer voor onze innovatie-inspanningen bij Elopak.’

‘Door de Pure-Pak-verpakking van Elopak te combineren met de Pure-TwistFlip™-dop, kunnen merken nu een verpakking kiezen die zowel helpt om zwerfvuil op zee te voorkomen als om het gebruik van plastic te verminderen.’