Fuji verbetert haar Alpha 8 flowpacker

Dijkstra Vereenigde presenteert tijdens de interpack 2017 in samenwerking met Fuji Machinery de nieuwe Fuji Flowpacker Alpha 8. 

Het zwaartepunt van de flowpacker is verlaagd voor meer stabiliteit bij hogere snelheden. De Alpha 8 heeft nieuwe software gekregen en een 15.6 inch touch scherm die in veel opzichten lijkt op een tablet. Dit maakt de bediening van de machine gemakkelijker en zorgt ervoor dat het systeem eenvoudig te personaliseren is. Door de nieuwe software reageert en reset de Alpha 8 sneller bij verstoringen.
Er kan nu ook op afstand live meegekeken worden door monteurs van Dijkstra Vereenigde om onderhoud uit te voeren of grotere verstoringen direct op te lossen. Hierdoor staat de Alpha 8 volgens de leverancier minder lang stil dan andere verpakkingsmachines.
Bij de ontwikkeling van de Alpha 8 is ook veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne. Zo is de kettingbak afgeschermd voor meer veiligheid op de werkvloer. Door een betere plaatsing van de servo’s, een kantelbare seal unit en de nieuwe kappen is de nieuwe verpakkingsmachine eenvoudiger te onderhouden en schoon te maken dan zijn voorganger.

www.dijkstra.net