HAS-studente wint Food Packaging Award 2017

De Bunzl Food Packaging Award 2017 is onlangs uitgereikt aan Marleen Roelofs, tweedejaars studente Food Design & Innovation aan de HAS Hogeschool Den Bosch.

Zij mocht de prijs in ontvangst nemen voor haar verpakkingsontwerp Brunchcase, bestemd voor iedereen die onderweg wil ontbijten of lunchen.

Bunzl en Jumbo gaven de tweedejaars studenten van HAS Hogeschool Den Bosch de opdracht een “to go-verpakking” te ontwikkelen voor een gezonde snack.

Mariska Zweden van Bunzl: ‘Bij een gezonde snack past een verpakking met een duurzame uitstraling. Wij zien dat plastic verpakkingen daarom steeds vaker worden vervangen door verpakkingen van karton of papier. Nu zijn deze verpakkingen niet altijd even efficiënt vormgegeven. Zo wordt nog vaak gebruik gemaakt van een kartonnen inlay om doorvetten te voorkomen, terwijl dit ook efficiënter kan. We hebben de studenten gevraagd een verpakking te ontwikkelen die zo efficiënt mogelijk omgaat met duurzame materialen zoals papier en karton, en daardoor helpt te besparen op het afvalvolume.’

Brunchcase

De Brunchcase is een kartonnen verpakking voor sandwiches. De verpakking heeft een dubbele functie. Na het uitvouwen ontstaat een bordje met geïntegreerd servet, waarmee de consument zonder te knoeien de sandwich kan eten. Het Brunchcase-concept van Roelofs is origineel, duurzaam en effectief tegen knoeien, aldus de jury.

Bunzl Retail & Industry, leverancier van verpakkingen, disposables en hygiëneproducten, en Jumbo Supermarkten gaan samen bekijken of het concept op de markt kan worden gebracht.

www.bunzl.nl