HIGHCON EUCLID VOOR GOLFKARTON

Highcon heeft een speciale versie van de Euclid III digitale stans- en rilmachine ontwikkeld voor golf- en flutekarton van 1 tot 3 mm dikte.

Deze nieuwe Highcon Euclid IIIC is in productie bij het Zwitserse LxBxH sinds november 2015 en nu ook commercieel beschikbaar.

Silvano Gauch, directeur van LxBxH; ‘Wij gebruiken de Highcon digitale stans- en riltechnologie om hoog kwalitatieve verpakkingen on demand in kleine oplages voor onze klanten te produceren.’

De Highcon Euclid III bespaart volgens de onderneming niet alleen op de aanschaf en opslag van stansmessen, maar levert ook de flexibiliteit van het digitale productieproces waardoor just-in-time productie en kleine oplages mogelijk worden. Bovendien zijn met de lasertechniek speciale perforaties met fijne randen en meer gebruiksgemak voor de consument mogelijk. Een laatste mogelijkheid is het etsen van variabele data; met de laser wordt het materiaal licht geraakt, waardoor een onuitwisbare afdruk ontstaat, die per doos te variëren is. Met toepassing van blockchaintechnologie worden producten volledig traceerbaar, een unieke code per verpakking identificeert de doos in de gehele supply chain. De Euclid IIIC kan enkele golf, gelamineerd golf, N-, F-, G-, E- en B-flute verwerken in diktes van 1 tot 3 mm.

http://rotagraphic.nl