HOTELKETEN ZET IN OP MINDER PLASTIC

Hotelketen Marriott International breidt haar initiatief uit om kleine eenmalige flacons met shampoo, conditioner en douchegel in de gastenbadkamers te vervangen door grotere flacons met een pompje.

Marriott International stelt dat een grotere flacon overeenkomt met ongeveer 10 tot 12 kleine flacons voor eenmalig gebruik. Omdat kleine flacons meestal niet worden gerecycled, eindigen deze in de afvalbakken van de hotels, waardoor afval wordt gegenereerd dat nooit echt zal worden afgebroken op afvalstortplaatsen. De grotere flacons kunnen samen met andere standaardverpakkingen zoals plastic drankflessen worden gerecycled.

Minder plastic

Inmiddels heeft Marriott International al grotere flacons ingevoerd in ongeveer 1.000 hotels en resorts in Noord-Amerika en het bedrijf verwacht dat het merendeel van de overige hotels in december 2020 de overstap heeft gemaakt. Wanneer dit wereldwijd volledig is uitgevoerd, is de verwachting dat dit een vermindering van ongeveer 500 miljoen kleine flacons per jaar zal opleveren. Dit betekent circa 770.000 kg minder plastic op afvalstortplaatsen, een afname van 30%.

www.marriott.com