Innovatieve machines van Ultrapak

Ultrapak demonstreert op Empack Mechelen 2023 hoogwaardige verpakkingsmachines en systemen voor de voedingsindustrie, zoals de nieuwste Amax traysealer van SEALPAC en de nieuwste verpakkingsconcepten, waaronder FlatMap voor het verpakken van zuivel- en andere producten in plakken.

Ultrapaks innovatieve verpakkingen realiseren een reductie van het materiaalgebruik tot wel 70%. Van Atlantic wordt een doseer- en afvulmachine gedemonstreerd. De Atlantic machines sluiten naadloos aan bij de Ultrapak verpakkingsmachines.

Uitbreiding assortiment

Bij Ultrapak zijn klanten ook aan het juiste adres voor detectie- en controle apparatuur van Fortress. Het verpakkingsbedrijf breidt het assortiment verder uit met horizontale flowpackmachines van maar liefst twee gerenommeerde merken: een full-service flowpackmachine van Laferpack voor de droge-voedingsindustrie en een flowpackmachine van Redpack voor de proteïnemarkt. Beide voldoen aan hoge eisen op het vlak van kwaliteit, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

Duurzame oplossing

Ook te zien op de beurs is een volledig automatische, servo-aangedreven SEALPAC A6max traysealer, met een Intray servo ontnester, geschikt voor alle soorten innovatieve verpakkingen voor de voedingsindustrie. Dit is een zeer duurzame oplossing: meer dan 95% van de ooit gebouwde machines is nog steeds in gebruik.

Innovatieve primeur

Ultrapak toont tevens de nieuwste SEALPAC dieptrekmachines re20 zien, geschikt voor het verpakken van voedings- en andere producten. De SEALPAC allround, halfautomatische M-Flex traysealer is een innovatieve primeur. De machine is flexibel, uiterst compact en geschikt voor het hele Ultrapak assortiment verpakkingsoplossingen. Met de vernieuwende, halfautomatische M-Flex traysealer is de befaamde traysealtechnologie van SEALPAC nu ook beschikbaar voor kleinere productieprocessen. Ambachtelijke workshops, kleine startende bedrijven, laboratoria, proefkeukens en cateringbedrijven kunnen hiermee het hele spectrum aan verpakkingsoplossingen produceren in een extreem kleine ruimte en met korte insteltijden. De krachtige, veelzijdige M-Flex traysealer verwerkt alle geprefabriceerde verpakkingsmaterialen, zoals plastic, folie en karton, voor de productie van verpakkingsconcepten, zoals FlatSkin, FlatMap, TraySkin, EasyLid, enz.

Empack stand C.06