Innovia Films pakt uitpakfrustratie aan

Uitpasfrustratie is nu verleden tijd.

Innovia Films breidt haar portfolio pelbare folies van biaxiaal georiënteerd polypropyleen (BOPP) uit met Propafilm RCP. Het assortiment – eenvoudig te openen verpakkingsfolies voor voedingswaren – omvat nu ook opties voor zwaar gebruik, met een hoge barrière en snap-wrap.

Een belangrijk voordeel van Propafilm RCP is dat de afdichtingen eenvoudig te openen zijn zonder kracht, schaar of scherp gereedschap. Innovia Films meldt dat er geen last meer is van “uitpakfrustratie”, doordat men de verpakking niet gewoon open krijgt.

Hersluitbaarheid
Een voordeel van Propafilm RCP is onder andere dat productverlies kan worden verminderd. Bij traditionele folies scheurt de verpakking vaak bij het openen ervan. Omdat de verpakking intact blijft, is hersluitbaarheid middels een label ook een optie. Hierdoor kunnen producten worden bewaard. De acrylcoating zorgt voor een goede afdichting. Door hun vocht- en geurbarrière-eigenschappen zijn de folies te gebruiken voor het bewaren van diverse voedingsmiddelen, waaronder gedroogde producten en producten op basis van chocolade.

Bekijk voor meer informatie over deze oplossing de video van Innovia Films op hun YouTube-site.