Isolatieverpakking voor de e-commerce

Bunzl Retail & Industry, leverancier van verpakkingen, disposables en hygiëneproducten, voegt twee revolutionaire verpakkings-oplossingen toe aan haar assortiment thermoverpakkingen: de CellPackThermo-isolatieverpakking en de Innolabel-timestrip.

Bunzl biedt nu een uitgebreide lijn verpakkingsoplossingen voor het veilig bewaren en vervoeren van producten die gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen.

Bunzl speelt met de assortimentsuitbreiding in op de groeiende vraag naar verpakkingsoplossingen die speciaal ontwikkeld zijn om de temperatuur van producten te monitoren en ze te beschermen tegen temperatuursinvloeden van buitenaf. Voorbeelden van deze producten zijn versproducten, bloemen, wijn en kaas.

Innolabel
Met de Innolabel-indicator kunnen gebruikers monitoren of een product een bepaalde temperatuurgrens heeft overschreden en indien dat het geval is, hoe lang. De strip is uniek in zijn soort, omdat hij zowel de temperatuur als de tijd meet. De strips worden al veelvuldig gebruikt in de zorgsector voor het monitoren van bijvoorbeeld zakken bloed.

Voor iedere gewenste toepassing is een strip verkrijgbaar. Zo is er de ‘Timestrip Plus Food’ die speciaal ontworpen is voor het monitoren van verpakte voedingsmiddelen. Na activatie houdt de strip bij of de temperatuur van het product boven de vier graden Celsius is gestegen. Daarnaast geeft de indicator aan of de eventuele temperatuurstijging minimaal twee uur heeft geduurd of vier uur en langer.

CellPackThermo-isolatiepack
De CellPackThermo-isolatiepack, die al te zien was tijdens de Webwinkel Vakdagen 2017, is ideaal om producten op een constante temperatuur te houden tijdens transport. Het maakt daarbij niet uit of deze bevroren, gekoeld, op kamertemperatuur of warm moeten worden vervoerd. Gebruikers beschikken met de CellPackThermo-isolatiepack over één oplossing voor het transport van zowel vers- als diepvriesproducten.

De isolatiepacks bestaan uit schone, gerecyclede kartonvezelvlokken in een flexibele en luchtdoorlatende papieren verpakking. De packs zijn veelzijdig toepasbaar en kunnen op maat worden gemaakt, waardoor ze in ieder gewenst formaat verzenddoos passen. Daarnaast werkt de verpakking vochtregulerend: het isolatiepakket kan kleine hoeveelheden vocht opnemen en behoudt daarbij een goede isolatiewaarde.

Duurzame thermoverpakking
Met de CellPackThermo-isolatiepack kunnen gebruikers de temperatuur in verpakkingen beheersen en producten tegen schokken tijdens vervoer beschermen, zonder dat hiervoor milieuonvriendelijke materialen nodig zijn zoals EPS, EPP, polypropyleen en polyethyleen. Daarnaast neemt de verpakking de helft minder ruimte in beslag tijdens opslag in vergelijking met een EPP-box. De isolatiepacks kunnen na gebruik bij het oud papier, waardoor ontvangers van een pakket niet met restafval blijven zitten of de verpakking moeten retourneren.

De CellPackThermo is genomineerd voor een NL Packaging Award in de categorie ‘duurzaamheid’. De Packaging Awards worden op 16 maart uitgereikt in Studio21 in Hilversum.