Lichte kunststof bakjes snel geleverd

Bordex presenteert op Empack Den Bosch (5 en 6 april) haar Fast Packaging Concept waarmee het bedrijf snel en relatief goedkoop een nieuwe spuitgiet verpakking op de markt kan zetten.

Binnen zes weken levert Bordex een nieuwe spuitgiet verpakking. Samen met de matrijzenbouwer heeft Bordex hiervoor vernieuwende matrijzen ontwikkeld, die niet alleen een stuk sneller te vervaardigen zijn, maar ook nog eens een goedkoper zijn in vergelijking met een traditionele productiematrijs, aldus het bedrijf. Afhankelijk van de complexiteit van het product en de matrijs lag de levertijd van een spuitgietverpakking voorheen rond de vijf maanden. Het ‘low cost matrijs-concept’ maakt het nu mogelijk om in zes weken een nieuwe spuitgiet verpakking in de markt zetten.
Tevens toont Bordex haar EcoFit techniek op Empack waarmee het bedrijf lichtere spuitgiet verpakkingen kan produceren. Hiermee is zo’n 30% minder kunststof nodig. Bovendien vindt er een aanzienlijke besparing plaats op cyclustijd en energieverbruik. EcoFit combineert de voordelige en duurzame productkarakteristieken van thermovormen met de voordelen van conventionele spuitgiettechnieken.

www.bordexpackaging.nl

Stand C311