MEER EFFICIËNTIE DOOR SKYFALL POUCH SORTER

[[Advertorial]]

WRH Global Belgium rust industriële wasserij Dumoulin uit met het uiterst flexibele Skyfall sorteersysteem.

Met meer dan 12.000 pouches behoort de installatie tot ‘s werelds grootste sorteerinstallatie in de industriële wasserijsector.

Het systeem bestaat uit 5 automatische, door Ferag ontwikkelde, in- en uitvoer stations. Het systeem zorgt niet alleen voor een hoge automatiseringsgraad, maar ook voor een verhoogde efficiëntie. Dagelijks zal de Skyfall meer dan 20.000 linnensets gesealed in een plastic verpakking verwerken. De zakken kunnen een gewicht van 7 kg aan.

De innovatieve Skyfall technologie is voor hoge efficiëntie ontwikkeld en heeft alle troeven om een systematische automatisatie uit te breiden van het wasproces naar het intralogistiek proces. Voorbeeld hiervan is het snel en opdracht-specifiek sorteren. Bovendien toont het systeem aan dat dit probleemloos mogelijk is in een reeds bestaand gebouw met niet-ideale omstandigheden. Hier toont het Skyfall hangtransport systeem al zijn troeven: een 500m lange conveyor, 8 batch-lijnen, een sorteerder voor 3.000 zakken per uur, 4x 3D-buffers voor elk 3.000 zakken en een tussenstockage voor 1.500 lege zakken in slechts een beperkte ruimte.

De vrije ruimte onder de 3D-buffer wordt plaatsbesparend gebruikt voor de automatische in- en uitvoerstations, een technologisch hoogstandje in het systeem.

Ferag heeft de automatische in-en uitvoerstations volgens de specifieke vereisten van Dumoulin ontwikkeld. Zo vallen gewassen, gestoomde en in folie verpakte linnenpakketten automatisch in de zakken. Na diverse sorteer- en bufferstappen worden de zakken aan het einde van de Skyfall lijn door een hefmechanisme gekanteld waardoor de pakketten er uit glijden.

Kleine rubberen flappen en stoppers zorgen voor een delicate productbehandeling. Bij Dumoulin zullen 600 in-en uitvoer operaties  per uur verwerkt worden. Bij andere Ferag toepassingen kunnen gemakkelijk tot 2.000 units per uur verwerkt worden. Na de inbedrijfstelling is er dus zeker nog ruimte voor een toename van de capaciteit.