EEN “HAPPY” BEKER MET REVERSE IML-LABEL

Bij het Happy Cup-project gaat het om duurzaamheid. De evenement-drinkbekers kunnen na gebruik weer worden teruggegeven aan de retailer die ze dan opnieuw kan inzetten.

De Happy Cup-drinkbekers worden in één stap geproduceerd en gedecoreerd met een Reverse IML-label van de Belgische onderneming Verstraete IML. Het etiket wordt gedrukt op de achterzijde van een transparante film en voldoet naar eigen zeggen aan de vooropgestelde eisen. Het garandeert onder meer dat de drinkbeker vaatwasmachine- en krasbestendig is. Volgens de labelproducent ‘belangrijke eigenschappen in het geval van hergebruik’.

‘Milieuvriendelijk staat in dit project centraal’, verduidelijkt Svetlana Achueva, algemeen directeur van The Happy Cup Company. ‘Onze bekers kunnen tot maar liefst 200 keer opnieuw worden ingezet. Heel vaak brengen consumenten de beker ook niet terug naar het verzamelpunt op het event, maar nemen ze die mee naar huis om daar verder te gebruiken – wat even waardevol is. En als de producten dan uiteindelijk aan het einde van hun levenscyclus zijn, kunnen ze ook nog eens worden gerecycled.’

http://happycup.com